ORDU / ALTINORDU - Güzelordu Meliha - Lütfü Türkmen İlkokulu

GÜZELORDU MELİHA LÜTFÜ TÜRKMEN İLKOKULU TARİHÇESİ

Okulumuz, 1923 yılında büyük iskeleye giden Trabzon caddesi üzerinde yalnız erkeklere mahsus olmak üzere iki sınıflı olarak kurulmuştur. İlk       Okulumuz, 1923 yılında büyük iskeleye giden Trabzon caddesi üzerinde yalnız erkeklere mahsus olmak üzere iki sınıflı olarak kurulmuştur. İlk başöğretmeni Sıtkı ERDOĞAN, öğretmeni ise Şükrü AKDOĞAN' dır.

1925 yılında bu okul adı "Numune-i irfan" olarak Elmalık mahallesinde  bu günkü Güzelordu okulunun bulunduğu yere, eski bir binada  beş sınıflı olarak eğitime başlamıştır. 1930 yılında "GÜZELORDU" adını almıştır.1938 yılında ise, eski bina yıkılarak yeni bina yaptırılmıştır. Bu binada ancak bir yıl eğitim yapılabilmiştir. 1939 yılında olan  büyük deprem de ortaokul binası yıkıldığından bu okulun öğrencileride  Güzelordu binasına taşınmıştır. Güzelordu okulu bir müddet "İSMET PAŞA " bir müddet te bu günkü "GAZİ İLKOKULU'nun bulunduğu binalarda eğitime devam etmiştir. 1949 yılında bu günkü binaya gelmesine rağmen burada fazla kalmayıp aynı yılın ekim ayında bu günkü "19 EYLÜL ORTAOKULU'nun bulunduğu binaya taşınmıştır. 1956 yılına kadar burada eğitim öğretim yapılmıştır.1956 yılında Güzelordu ilkokulu bu günkü binasına taşınarak eğitime burada devam etmeye başlamıştır.

1973 yılında ayrı olarak bir derslikli ana sınıfı açılmış,1982 yılında bu binaya ek olarak bir derslik daha yapılmıştır.

1978–1979 Öğretim yılında "Beslenme eğitimi" binası, Güzelordu ilkokuluna devredilmiştir. Bu binada gerekli onarım yapılarak iki derslik yapılmıştır. Böylece okulumuz ana binanın dışında iki binaya daha sahip olmuştur. Okulumuz 1997–1998 öğretim yılında 8 yıllık ilköğretim olmuştur. 1999 yılında üç sınıflık prefabrik bina eklenmiştir.

Güzelordu ilköğretim okulu hayırsever işadamı Sayın Vedat TÜRKMEN tarafından yapılacağı kararı verildikten sonra okul Hürriyet İlköğretim Okuluna taşınmış 1.5 yıl gibi kısa sürede 32 derslik(28 normal, 1 özel eğitim, 1 destek eğitimi ve 2 anasınıfı dersliği), fuaye salonu,laboratuvarıyla mimarinin bütün güzelliklerini sunarak bina bitirilmiştir.

6 Şubat 2012 tarihinde şimdiki yerine taşınmıştır. Okulumuz yeni adı olan GÜZELORDU MELİHA - LÜTFÜ TÜRKMEN İLKOKULU olarak 439 kız 486 erkek olmak üzere toplam 925 öğrenci 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 41 öğretmen, 1 memur ve 2 hizmetli 7 işjkur personeli 5 stajer öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir.

28/09/2018

Hasan TOMAKİN